iPhone Users Reporting 3G Issues After Upgrading to iOS 6.1

vodafone_ios_6_1_warning

MacRumors reports that Vodafone UK has sent out text messages to its iPhone 4S customers informing them to avoid upgrading to iOS 6.1 due to 3G performance issues.

Vodafone has posted the following notice on its website:

Some customers may occasionally experience difficulty in connecting to the network to make or receive calls or texts or to connect to the Internet. Apple is working on a solution to their software issue. These connection problems are intermittent.

While Apple’s investigations continue, we would recommend that anyone who has not yet installed iOS 6.1 on their iPhone 4s should delay doing so until Apple has confirmed that their problem has been fixed.

It doesn’t look like the issue is only affecting Vodafone UK customers, as this Apple Support discussion thread, which runs into 10 pages, seems to indicate that it is affecting users in other countries as well. Users in the forum thread are reporting that their iPhone can’t get a 3G signal in certain areas after upgrading to iOS 6.1.

Apple had released iOS 6.1 to users on January 28th. Apple should fix the issue in iOS 6.1.1, which was seeded to developers few days back.

Are you facing the problem? Let us know in the comments below.

Via: MacRumors

  • fellert

    3g in Orange Poland have the same issue i need to turn of and turn on 3g again to connect otherwise i have only edge spped.

  • VWJetta

    I got only for a few seconds 1 line of signal… after that appears NO SIGNAL… now my iphone 4 is just an Ipod (Iphone 4 JB with sn0wbreeze and Unlock) I´m in Perú

  • teacherro

    on and off connection

  • teacherro

    up louding videos difficulty

  • Afan

    Yes, I am a vodafone client and I’m having issues with 3G on my iPhone 5. When I turn it on, the 3G doesen’t activate immediatly like it used to before iOS 6.1 (it takes like 3 minutes for the 3G icon to appear at the top of the screen). I thought I was the only one and did some resets to the phone but the problem still presisted. Looking forward for an update..

  • WilliamRayner2

    I noticed this on my iPhone 5 on Three, when I first installed 6.1 my mobile data would slow down to the point where I couldn’t even load a basic webpage or refresh my Twitter timeline, and after performing several tests using the Speedtest app I found that my connection slowed down from around 5mbps down to 3mbps then down as low as 0.39 mbps, and when I rebooted my phone the speed picked up back to around 5mbps. But after about a week or so everything seems to be back to normal.

  • Marty

    same issues on iPhone 5!

  • agi

    I can no longer send or receive text messages on the IPad since downloading IOS 6.1 yesterday.

  • Eazy

    Ive got the 4 and having the same issue. Cant do anything.

  • Guest

    I’m in Korea. “No Service,” on my 4s all day, everyday since the update. Caca poo poo!

  • iMikeyB

    Same thing here in the US on AT&T on iOS 6.1 with the iPhone 4S… Takes a long time to obtain service on boot… Will randomly lose service completely and drops connection all of the time while on 3G/4G – Another interesting thing to note… My bill cycle is the 3rd of every month… This morning I received a text message from AT&T stating that I had gone over 3GB of data and that they will throttle speeds if I do it again next billing cycle… I usually average just over 2GB a MONTH… Over 3GB in 6 DAYS?! This could be a problem… I really hope Apple do not close the exploits in 6.1.1 for evasi0n otherwise we will all be stuck on a poor build :-(

  • iMikeyB

    Looks like I’m not the only one with data usage spikes either…

    bdrizzo

    Re: iOS 6.1 Battery Drain ProblemFeb 1, 2013 5:29 AM (in response to ZAPELECTRIFIED)

    I have the same issues… also I checked my cellular data usage and it is OFF THE CHARTS! it was at almost 18GB. I kept going in and out of the menu watching the number climb… what the **** is going on!!!

    https://discussions.apple.com/thread/4755486?start=60&tstart=0

  • anjerika

    me too i experience it please fix this issue i can’t live without internet in my phone plsssssss >_< apple pleaaseeeeeee if you continue to be like this i will switch phone never gonna buy apple product again

  • Voda

    I wouldn’t be so quick to blame apple, vodafone sends out 3G profiles when you buy an iPhone 4S that when you install them completely messes up the phones Internet and 3G, and of course after seeing this people with genuine faults will blame it on the software issue.

  • Adam

    Same issue on tmobile uk iphone 4s, some days it will be fine, others i will get speeds of 0.05 mbps – also the battery life is knackered

  • janne

    Jailbreaked Iphone4,3G working without any problem(TRE in Sweden)

  • m Arch Tom’s on Bar N Ass

    it’s also happened on iphone 3gs , where internet connection over wi-fi had performarce never seen b4, (slow , very slow even in getting headers for mail accounts inbox or sent items) marc

  • Hajo

    Dutch vodafone over here. While I didn’t notice anything at first it is now very obvious the 3G connection is terrible. Most of the time it’s on GPRS/Edge now. Often it does receive a weak (1 bar signal) 3G signal, but barely loads a web page, streaming music is virtually impossible.
    Very mad, but don’t know at who, since vodafone blames apple (after the usual reboot your phone, we’ll ‘reset’ your line) and apple point to (non-apple) store I bought the damn thing.
    Next stop Android?

  • http://twitter.com/masda_rx yudha surabhekti

    Same in indonesia 3G not connection it must airplanmode for refresh connection..i think iphone cant refresh connection for diferent tower so if move area connection gone..

  • MS

    my iphone 3gs drops network after each and every damn call throughout the day and then looks for network, after upgrading to the latest software, it is annoying :(

  • Philavanh.S

    me too, after upgrading to 6.1

    3g always gone & back after only restart the mob

  • Steve

    My 4S iphone can’t get 3G at certain place. Unfortunately it’s at my home

  • Ziggy

    My 4s just started to lose connection also in locatoions where it previously was fine . I am on the Three3G network .

  • Ziggy

    Forgot to put in the last post I’m in the UK and using version 6.1.3

  • trev

    using version 7.2 the very latest and still no 3g!!!